dilluns, 14 de desembre del 2009

Entrega dels premis "Terrassa Solidària"

Terrassa. L'alcalde, Pere Navarro, presidirà dimarts, 15 de desembre, el lliurament dels primers premis “Terrassa Solidària” que atorga l’Ajuntament de Terrassa. L’acte inclourà una conferència a càrrec del jesuïta Jon Sobrino, professor de la Universidad Centroamericana “José Simeón Cañas” del Salvador, qui recollirà un dels guardons. Sobrino, un dels referents de la Teologia de l’Alliberament, va ser un dels fundadors d’aquesta universitat i va col·laborar amb l’arquebisbe de San Salvador, Oscar Romero, i el rector de la UCA, Ignacio Ellacurría, tots dos assassinats als anys 80 durant la guerra civil del Salvador.
Amb els premis "Terrassa Solidària", l’Ajuntament de Terrassa vol enaltir la perseverança, a tenacitat i l’encert en el treball voluntari de les persones i entitats que col·laboren a fer un món més just per mitjà de la solidaritat activa i la cooperació internacional, i donar a conèixer aquestes bones pràctiques solidàries perquè serveixin d’exemple i estímul a altres persones i entitats.

Els premiats en aquesta primera edició són els següents:
. Premi a una persona o entitat d’àmbit global que, per la seva actuació pública, constitueixi un referent en la cooperació internacional, a la Universidad Centroamericana “José Simeón Cañas” (UCA) del Salvador.
. Premi a una persona nascuda o resident a la ciutat de Terrassa per la seva trajectòria en la cooperació al desenvolupament, a Bartomeu Amat i Armengol.
. Premi a una ONG o entitat solidària de la ciutat de Terrassa per la seva trajectòria continuada en l’àmbit de la cooperació internacional, a Òptics pel Món.

El jurat dels premis està format pels membres de la Comissió Permanent del Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Terrassa. Aquest jurat ha atorgat també una menció especial a Juli Puigantell i Danès per la seva tasca en la promoció de la Fundació Vicenç Ferrer a Terrassa.
Els guardons "Terrassa Solidària", que es convocaran cada dos anys, consisteixen en l’edició d’una publicació sobre els guardonats i un obsequi per a les persones o institucions homenatjades. En aquesta primera edició, l’obsequi serà una escultura de bronze d’uns 70 cm creada especialment per artesans de la ciutat de Bobo Dioulasso (Burkina Fasso).