dijous, 10 de desembre del 2009

Sabadell acull una quinzena d’actes solidaris per col•laborar amb la Marató de TV3

Sabadell. El municipi acull una quinzena d’actes solidaris per col·laborar amb la Marató de TV3 del proper diumenge 13 de desembre, que enguany es dedica a les malalties minoritàries, que afecten 1 de cada 2.000 persones. Al voltant del 80% d’aquestes malalties són fruit d’alteracions genètiques. A Catalunya hi ha uns 400.000 afectats. Diferents entitats de la ciutat, a les quals l’Ajuntament dóna suport, han organitzat activitats de tota mena dins de l’àmbit cultural, esportiu, juvenil i familiar, entre altres.
L’esport és un dels plats forts de les activitats solidàries a Sabadell. L’entitat Abacat ha preparat quatre campionats de billar anglès durant 24 hores i es disputaran en tres taules gratuïtes des de les 8 del vespre de l’11 de desembre fins a les 8 del vespre del dia 12. Els campionats tindran lloc al Casal de Joves de Sabadell.
L’11 de desembre des de les 9 del matí fins a les 9 del vespre, el gimnàs Qwellness portarà a terme una pedalada solidària contra les malalties minoritàries. Aquesta pedalada estarà oberta a tots els ciutadans i ciutadanes de Sabadell que vulguin participar, els quals es podran inscriure fins el mateix dia en el club QWellness (http://www.qwellness.es/) aportant 3 euros a l'acció solidària.
La música també serà protagonista de les activitats per la Marató. El Consell de Joves de Sabadell i la cafeteria Àgora del Centre Cívic de Sant Oleguer han previst pel 12 de desembre un concurs karaoke amb temes de les pel·lícules de la factoria Disney entre les 10 del matí i les 2 de la tarda.
Ja diumenge 13, la pastisseria Genescà organitzarà una xocolatada popular a un euro el got. La cita és de 10 a 11 del matí davant del Casal Pere Quart. A dins del Casal, de 10 a 1 del migdia i de 5 a 8 de la tarda, el Club de Rol El Refugio del Sátiro, VTES i la Unió d’Equips d’Airsoft organitzen una jornada de jocs de taula i de rol.


L'Associació de Puntaires Ribot i Serra col·laborarà també amb la Marató i oferiran una mostra de la seva feina a la Rambla, a l'alçada dels números 69-73 des de les 10 del matí fins a les 8 del vespre.
L’Eix Macià serà l’escenari d’unes passejades amb carruatge per Sabadell, organitzades per l’entitat Pas a Pas d’11 del matí a 2 de la tarda.
També diumenge, el Club Natació de Sabadell vol aconseguir la gota més gran de Catalunya. Per aconseguir-ho, demana la participació de tants voluntaris com sigui possible.
L’Associació de Veïns de la Creu Alta ha organitzat una bicicletada popular que comença a les 11 del matí a l’Estadi de la Nova Creu Alta i acabarà a la plaça de la Creu Alta, aproximadament a la 1 de la tarda.
Ja al vespre, entre les 5 i les 9, el Casal de Joves de Sabadell acollirà espectacles de dansa, màgia, teatre i arts marcials amb un preu de 3 euros l’entrada.