dijous, 17 de setembre del 2009

L'Obra Social Caixa Sabadell renova la taula d'orientació geogràfica del cim de la Mola de Sant Llorenç del Munt

Sabadell. L'Obra Social Caixa Sabadell organitza diumenge 20 de setembre a les 11h una jornada popular al cim de la muntanya de Sant Llorenç del Munt -popularment, la Mola-, el punt més alt d'aquest parc natural entre el Vallès i el Bages. El motiu de l'acte, gratuït i obert a tothom, és la renovació de la taula d'orientació geogràfica de l'indret. L'element indica les poblacions i els accidents naturals que s'hi veuen sobre el dibuix dels 360 graus del paisatge en dos semicercles.
La caixa catalana degana va instal·lar-hi la taula antiga el 1960, pel seu centenari, i ara n'ha construït una de nova i la hi ha col·locat amb el mateix esperit de fa 50 anys: promoure l'estimació i el coneixement de l'entorn; en aquest cas, de la Catalunya central. Aquest cop es tracta, de fet, d'un dels últims actes de la commemoració del 150è aniversari de Caixa Sabadell. El pressupost de l'acció, aportat íntegrament per l'Obra Social Caixa Sabadell, supera els 61.000 euros.
La nova taula d'orientació de la Mola és més gran que l'anterior -fa quasi tres metres de diàmetre- i l'ha elaborat artesanalment -està pintada a mà- l'empresa francesa de senyalització turística Empreinte, especialitzada en lava esmaltada i amb una divisió dedicada a les taules d'orientació.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Ja tocava una renovació de les taules de orientació de la mola