dilluns, 9 de novembre del 2009

140 persones participen de la segona caminada popular en contra del Pla Territorial

Palau-solità i Plegamans. Uns 140 habitants de Palau-solità i Plegamans i Sentmenat han participat a la segona caminada i bicicletada popular pels camps i boscos afectats pel Pla Territorial Metropolità de Barcelona, aquest diumenge 8 de novembre.
Aquesta Pla, promogut per la Generalitat de Catalunya, afecta a terrenys protegits agrícoles i forestals del municipi i pretén transformar-los en preventius, pas previ a per poder ser transformats en urbanitzables per un pla director, sense que l’ajuntament pugui fer res per evitar-ho.
Des del primer moment l’associació Salvem el Poble ha mostrat el seu total rebuig a aquest Pla, que vol transformar l’actual poble de 14.000 habitants en una ciutat de 50.000 habitants, i està organitzant diverses activitats per conscienciar la població, que majoritàriament s’hi està mostrant en contra.
La caminada ha acabat amb un esmorzar a l’era de la Masia de Can Capella, punt de trobada entre els veïns de Can Canyameres, de Sentmenat, i els de Palau-solità i Plegamans.
Al final de la caminada s'ha fet saber que el proper dia 20 de novembre, la Plataforma Salvem el Poble, ha organitzat una assemblea pública oberta a tots els veïns, per explicar tots els passos fets fins ara (reunions amb partits polítics, al·legacions presentades, mobilitzacions previstes, ...) i s'explicaran les accions a fer en el futur.