dilluns, 2 de novembre del 2009

Saladestar posa en marxa una Terrassa tropical

Terrassa. El proper divendres 6 de novembre s’inaugura "Una exposició tropical", primer acte del projecte prodüit per Saladestar, un programa de propostes que plantegen diferents espais d'art on l'exposició apareix sempre com el resultat d'un procés, una posada en relació, una experiència que es portarà a terme a Terrassa durant el segon semestre del 2009 i els primers mesos del 2010.
"Una exposició tropical" és el fruit d’una petita recerca sobre la producció egarenca de fanzines en les últimes dècades. Terrassa ha estat un punt clau d’aquest tipus de publicacions: durant les dècades dels 70’s i 80’s hi va haver una gran proliferació de fanzines vinculats a una escena musical efervescent i més tard, durant els 90’s, s’organitza la Quinzena del còmic (organitzada pels responsables del fanzine Terrazza Tropical) que situa Terrassa com a un dels centres del fanzine a l’estat.
En l’actualitat podem trobar alguns exemples de la nova onada de producció de fanzines, que conviu amb l’evolució de la web 2.0.