dimecres, 11 de novembre del 2009

Montcada prepara la Festa de les Cultures i la Fira de Comerç Just

Montcada i Reixac. La Ribera viurà el proper dissabte 14 de novembre una nova edició de la Festa de les Cultures i de la Fira del Comerç Just. Des de les 11 del matí i fins al vespre, el barri s’omplirà d’activitats que posaran de manifest la seva diversitat cultural. A més, durant tota la jornada hi haurà a la venda productes de comerç just.
La iniciativa, emmarcada en el programa social del Pla Integral de La Ribera, l’organitza l’Ajuntament de Montcada i Reixac, mitjançant el Centre Cívic La Ribera, i compta amb la col•laboració d’una quinzena d’entitats: la Taula Cívica de La Ribera, l’Associació de Ball Triana, l’assemblea local de la Creu Roja Cerdanyola-Ripollet-Montcada, ASERM, l’Associació Edo, l’Associació Dhique Bafarara, l’Associació Africa Olé, l’Associació Pakistan Cultural, l’Associació Colombiana Cultural-Religiosa, Taarof Bi Salam, l’Associació Ibna Sina, l’Associació AMAM, Tazumal, Proide, així com la Diputació de Barcelona i l’Agència Catalana de Cooperació.
La festa començarà a les 11 hores amb un taller de jocs del món, en què els més petits coneixeran alguns dels jocs de taula tradicionals de diferents països.
Per segon any consecutiu la Festa de les Cultures compartirà protagonisme amb la Fira de Comerç Just. Diferents associacions i col·lectius posaran a la venda durant tot el dia productes d’arreu del món, la principal característica dels quals és que procedeixen directament dels productors i, per tant, el preu no es veu afectat per la intervenció dels distribuïdors i intermediaris.
Les quatre edicions anteriors de la Festa de les Cultures van resultar un èxit, així com la primera edició de la Fira del Comerç Just.