dilluns, 23 de novembre del 2009

L’encesa de llums donarà el tret de sortida a la campanya de Nadal als carrers i places de Sabadell

Sabadell. La ciutat ja es prepara per a les festes nadalenques. Per això s’han anat preparant els diferents carrers, amb la instal·lació dels llums de Nadal. L’acte oficial d’encesa es farà aquest any a la zona comercial de Torre-romeu, al carrer Sau, el proper divendres 27 de novembre, a les 6 de la tarda. El regidor de Comerç, Albert Beltran, que ha presentat avui la campanya de comerç, ha dit que enguany s’ha escollit aquest emplaçament perquè “el comerç i l’Ajuntament donem servei a tots els sectors de la ciutat. I a Torre-romeu, l’Associació de Comerciants està treballant molt en aquesta línia. Volem una ciutat comercial i volem ser el referent de la comarca”. En la presentació han estat presents també representants de les associacions de comerciants de Ca n’Oriac, la Creu de Barberà, el Centre i Torre-romeu. Tots han coincidit en què la clau del comerç de proximitat és diferenciar-se de les grans superfícies posant èmfasi en el valor del servei proper i de confiança.
Cal destacar que enguany totes les associacions de comerciants, sense excepcions, han optat per la tecnologia LED, que permet elevades prestacions quant a intensitat lumínica amb un consum pràcticament inapreciable, contribuint a l’estalvi energètic. De fet, les bases de subvencions de l’Ajuntament a les associacions de comerciants incloïen aquest any l’obligatorietat d’incorporar aquesta tecnologia com a requisit imprescindible per accedir als ajuts.
Les diferents associacions de comerciants instal·len l’enllumenat a les seves respectives zones comercials. L’Ajuntament, per la seva banda, i en el marc dels plans especials de dinamització comercial per les obres del metro de Sabadell, completarà la instal·lació de les associacions en la zona de l’avinguda de Tarradellas / plaça d’Espanya i del passeig de la Plaça Major.
Cal remarcar que l’Associació de Comerciants de la Creu Alta, que tradicionalment instal·lava llums i que l’any passat no les va posar, torna a il·luminar enguany la zona comercial composta per la rda. de Zamenhof, l’avinguda de l’Onze de Setembre, la ctra. de Prats de Lluçanès i el c. de Francesc Layret, donant continuïtat a l’enllumenat nadalenc a tot l’eix comercial central de Sabadell.
Amb la il·luminació nadalenca, es pretén promoure i dinamitzar el comerç de la ciutat, augmentant la seva capacitat d’atracció tant cap als mateixos sabadellencs com cap a ciutadans d’altres poblacions properes i incrementant així la riquesa de la ciutat.