dilluns, 2 de novembre del 2009

Santa Perpètua presenta les tres ambulàncies que lliurarà a Mauritània i Gàmbia

Santa Perpètua de Mogoda. El consistori, la IPA (Internacional Police Association) i Santa Perpètua Solidària han presentat aquest matí el comboi d’ajuda humanitària que sortirà el 8 de novembre des del port de Barcelona cap el continent africà.
L’acte, que s’ha celebrat a la plaça de la Vila, ha estat apadrinat per l’esportista David Meca que ha expressat que “no hi ha repte més bonic que eradicar la pobresa en els països subdesenvolupats i que aquest ha de ser el repte del segle XXI”.
Santa Perpètua col•labora amb aquest comboi amb tres ambulàncies, dues les lliurarà a Mauritània i una a Gàmbia. Els vehicles, una Ford Trànsit, una Fiat Ducato i una Wolkswagen , es lliuraran a la “Association des Frères Unis” de Bouanzé i al “Group d’Animation pour le développement de Base” de Tachot, tots dos a Mauritània i al centro de salut de Jalangbereh a Gàmbia, en el marc dels projectes de solidaritat i cooperació internacional que en col•laboració amb aquestes entitats desenvolupa en ambdós països l’ong local Santa Perpètua Solidària.
L’alcalde de Santa Perpètua, Manuel Ruiz, que acompanyarà el comboi per terres africanes, ha manifestat que “avui és el tret de sortida d’un projecte en el que portem molts mesos treballant i que salvarà vides” i ha agraït la feina d’IPA, Santa Perpètua Solidària i les empreses que col•laboren amb aquesta expedició.
La presidenta de Santa Perpètua Solidària, Lidia Aymerich, ha explicat que “les ambulàncies donaran servei a pobles molt allunyats d’hospitals i on no tenir un vehicle per desplaçar-se suposa morir-te pel camí” i ha afegit que “els donen mitjans per que puguin tirar endavant”.
El representant d’IPA, Eloy Ariza, ha agraït el suports dels ajuntaments de Santa Perpètua, Sabadell, Sant Quirze del Vallès i Rubí en aquest projecte així com les empreses que col•laboren i als membres de l’IPA que portaran els vehicles fins el seu destí. Ariza ha explicat també que portaran material esportiu i ha comentat que un representant d’una entitat de Senegal que viu a Sabadell ha signat una pilota que lliuraran al seu fill que fa vuit anys que no veu.
El comboi d’ajuda recorrerà 4.630 quilòmetres pel continent africà i passarà pel Marroc, Mauritània, Mali, Senegal i Gàmbia.