dilluns, 2 de novembre de 2009

Els nens i nenes de la plaça d’Europa i de Can Carner escullen els jocs infantils dels seus barris

Castellar del Vallès. 312 nens i nenes de 3 a 12 anys han participat en el procés participatiu per escollir els nous jocs infantils de les places d’Europa i de la Masia de Can Carner. En un procés similar al que es va dur a terme l’any 2008 amb la selecció del mobiliari infantil de la plaça Major, els infants residents a la plaça d’Europa i al barri de Can Carner van poder respondre durant la segona quinzena d’octubre una enquesta que se’ls va enviar a casa i que també es podia omplir a través del portal web municipal.
La Regidoria de Participació ha valorat positivament la resposta dels infants en aquest procés. A la plaça d’Europa, un 45% dels infants que viuen en aquest sector van respondre l’enquesta. A Can Carner, descomptant els vots recollits a l’escola Mestre Pla, la participació dels nens i nenes que viuen aquest sector va arribar fins al 75%. Per la seva banda, la Regidoria de Via Pública ja ha encarregat els models escollits perquè s’instal·lin en les properes setmanes a les respectives places.
Amb la selecció dels jocs infantils d’aquestes dues places, es completa la primera experiència de pressupostos participatius per barris engegada per l’Ajuntament de Castellar del Vallès. L’equip de govern destinarà aquest 2009 un total de 300.000 euros, 150.000 per cada sector, el que suposa al voltant d’un 10% del pressupost municipal d’inversions d’aquest any. La iniciativa tindrà continuïtat l’any 2010 en altres zones geogràfiques del Castellar, concretament a la plaça de la Llibertat i l’entorn del carrer Juan de la Cierva.