dilluns, 23 de novembre del 2009

Concentració unitària contra la violència de gènere

Montcada i Reixac. El consistori, a través de la regidoria de Dona i Igualtat, ha organitzat per al proper dimecres 25 de novembre una concentració unitària com a mostra de repulsa i homenatge a les víctimes de violència de gènere amb motiu del Dia Internacional contra la violència vers les dones. El consistori ha convocat a totes aquelles persones que es vulguin sumar a la iniciativa a les 19h. Enguany, amb motiu de les obres del carrer Major, la concentració es farà a la plaça Lluís Companys.
L’acte també s’aprofitarà per llegir el tradicional manifest i per presentar el Pacte Ciutadà contra la Violència de Gènere a Montcada i Reixac, document elaborat entre l’Ajuntament i les associacions montcadenques que té com a objectiu conscienciar la societat sobre la problemàtica d’aquesta xacra social per tal d’aconseguir una ciutat igualitària i lliure de violència de gènere.
El programa d’actes es complementa amb altres activitats al llarg dels propers dies; avui, 23 de novembre, es farà la presentació del material de prevenció de la violència de gènere per a dones immigrades, elaborat per veïnes de La Ribera amb el suport de l’oficina d’Atenció a la Dona, al centre cívic de la Ribera a les 18, el dijous 26 s’ha programat una xerrada “els mites sobre la violència”, organitzada pel Grup de Dones Can Cuiàs, al centre cívic d’aquest barri a les 18h i el divendres 27 de novembre a les 18h es durà a terme un cineforum al centre cívic l’Alzina, amb la projecció de la pel·lícula “Els homes que no estimaven les dones”, basada en la coneguda novel·la d’Stieg Larsson.
A més, del 1 al 17 de desembre es podrà veure al Centre Cívic Can Cuiàs l’exposició fotogràfica “Les dones, una visió juvenil”, a càrrec de l’estudiant de secundària Pau Romero.