dimarts, 3 de novembre del 2009

Un grup de palauencs gaudeix d’una jornada d’equitació adaptada

Palau-solità i Plegamans. Les regidories d’Esports i Serveis Socials de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans han portat sis persones amb discapacitat a gaudir d’una jornada d’equitació adaptada al Centre Hípic Malla, a la comarca d’Osona. L’activitat ha estat proposada per la Diputació de Barcelona, que subvenciona la jornada, i ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Malla.
La jornada es va estendre des de les 10 del matí i fins a les 5 de la tarda. Hi va haver temps per muntar a cavall i per aprendre les feines bàsiques que cal fer amb aquests animals, com raspallar-los, ensellar-los, lligar-los les anelles... Després de la passejada a cavall, els participants van poder gaudir d’un bon dinar a base de productes de la terra. Un cop finalitzat el dinar, es van desenvolupar activitats plàstiques amb un joc per aprendre les parts dels cavalls. Més tard els monitors van explicar als assistents els hàbits i el comportament dels cavalls així com quina ha de ser l’alimentació adequada per a aquests animals. Abans d’enfilar el camí de tornada, encara hi va haver temps de fer jocs de pilota a l’aire lliure.
La jornada ha resultat molt positiva, ja que la pràctica d’esports recreatius en el medi natural aporta grans beneficis a tots els nivells: físics, psíquics i socials. Aquests beneficis es veuen incrementats si s’afegeix la interacció amb els animals. L’equitació adaptada afavoreix la millora de l’equilibri i la mobilitat, la comunicació, el to muscular, la deambulació i coordinació, el control de reflexos, la relaxació muscular i l’autoestima.
Les regidories d’Esports i Serveis Socials han proposat l’activitat a un nombre superior de persones, però moltes d’elles no han pogut acudir-hi per haver d’assistir al seu lloc de feina o centre de dia. En properes ocasions s’espera poder coordinar una data en la qual puguin anar-hi més persones a aquesta mena d’activitats.