dimarts, 24 de novembre del 2009

Presentació de la guia "Com actuar davant la violència de gènere"

Castellar del Vallès. La guia “Com actuar davant la violència de gènere” s’ha elaborat amb l’objectiu de donar eines i recursos a les dones i als professionals que les atenen, “per tal d’encoratjar-les a trencar amb la situació de violència en què viuen”, segons que ha explicat la regidora d’Igualtat, Mercè Giménez. La regidora ha fet èmfasi en el fet que, tot i que és necessari saber detectar les situacions de violència, així com intervenir-hi, “és també molt important prevenir-les i sensibilitzar i educar la ciutadania sobre el respecte, la llibertat i la igualtat”.
El document recull una descripció dels principals tipus de maltractaments existents (psicològic i/o verbal, físic, sexual, econòmic, social i ambiental), repassa algunes de les conductes dels homes maltractadors i incideix en les conseqüències que pot tenir per a les dones i pels fills i filles viure en un entorn de violència. A més, la guia ofereix diferents consells per a les dones que pateixen aquesta situació, i facilita adreces i telèfons on les víctimes poden adreçar-se per demanar ajut.
L’elaboració de la guia ha anat a càrrec de diferents professionals del Servei d’atenció a la dona de l’Ajuntament de la vila, del Centre d’Atenció Primària, dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Local.
Durant l’acte de presentació es procedirà a fer la lectura del Manifest contra la violència de gènere que enguany han consensuat diferents institucions, i es podrà gaudir del concert “Donant veu a les dones”, a càrrec d’An-Marí. Les invitacions per assistir a l’acte es troben disponibles als Serveis Socials/ Servei d’atenció a les dones.