dimecres, 4 de novembre del 2009

Dynamo Théâtre ofereix la seva única actuació a Catalunya

Sabadell. Aquest diumenge, 8 de novembre, a les 6 de la tarda, el Teatre Principal –c. de Sant Pau, 6– serà l’escenari de l’única actuació de la companyia Dynamo Théâtre a Catalunya.
Es tracta d’una de les principals companyies del Quebec i gaudeix d'una important projecció internacional. "Hi havia una vegada, tres vegades..." és una faula contemporània feta amb retalls de contes i personatges tradicionals de diferents parts del món. Té com a protagonistes tres joves que s'han d'enfrontar amb els seus temors per vèncer a una bruixa malèfica.
Barrejant el moviment, la música i els ambients sonors que es van creant en escena, construeixen una metàfora emocionant i evocadora del coratge dels infants en un món sovint inhòspit. I és que, entre pirueta i acrobàcia, llisca el missatge: “La vida s'assembla, algunes vegades, a un bosc on cal perdre's per afrontar les pors”.
La companyia va néixer el 1981, quan un grup d'artistes (gimnastes, actors, joglars i mims) van començar a crear espectacles amb l'objectiu d'utilitzar el moviment per explicar una història. En aquest tipus de teatre tot està per construir; no només el text sinó també el vocabulari físic: la companyia inventa i orquestra moviments que transmetin emoció, energia i virtuosisme. Són disset els muntatges que han passejat pel món i, de creació en creació, aprofundeixen en el sentit del moviment acrobàtic. En cada espectacle l'equip torna a teixir la relació entre moviment, text, llum, música i escenografia.