divendres, 27 de novembre del 2009

Els Premis Joan Sardà Dexeus han estat atorgats al llibre “Caixa Sabadell. Finances i acció social 1859-2009” i al periodista econòmic Ramon Aymerich

Sabadell. En la seva XIV Edició, el Jurat dels Premis Joan Sardà Dexeus de la Revista Econòmica de Catalunya que edita el Col·legi d’Economistes de Catalunya ha acordat atorgar el Premi al millor llibre d’Economia a: "Caixa Sabadell. Finances i acció social, 1859-2009", i el Premi “A la millor trajectòria personal en la difusió de l’economia” a Ramon Aymerich.
En el transcurs del Sopar dels Economistes celebrat ahir a l’Hotel Juan Carlos I, es van donar a conèixer els dos premis Joan Sardà Dexeus de la Revista Econòmica de Catalunya 2009 atorgats al llibre de més rellevància d’economia i empresa, i a la millor trajectòria personal en la difusió de l’economia.
Quant al primer guardó del Premi Joan Sardà Dexeus ha estat atorgat a la publicació "Caixa Sabadell. Finances i acció social, 1859-2009", dels autors Josep M. Benaul, Carles Sudrià i Antoni Garrido, i en la recollida del premi va participar també el president de Caixa Sabadell, el Salvador Soley i Junoy. Els historiadors Josep Maria Benaul, Antoni Garrido i Carles Sudrià han desenvolupat un treball intens els últims anys per descriure d’una forma tan rigorosa com entenedora les fortes transformacions i canvis històrics, socials i econòmics que durant l’últim segle i mig han comportat contínues adaptacions de l’entitat, tant en la gestió financera com en la distribució de les ajudes socials.
La publicació de Caixa Sabadell recull els seus cent cinquanta anys d’història en cinc-centes cinquanta pàgines, i s’acull a les bases del Premi Joan Sardà Dexeus al llibre de més rellevància d’economia i empresa en la vinculació del seu autor o tema seleccionat a l’àmbit català. Amb aquest llibre, Caixa Sabadell va voler posar a l’abast de tothom una eina de consulta que no tan sols donés testimoni de la seva pròpia evolució sinó també de la del conjunt de la societat i, molt especialment, de la ciutat de Sabadell i del Vallès.
Per la seva banda, el Premi Joan Sardà Dexeus atorgat a Ramon Aymerich s’acull també a l’exigència requerida de l’existència de vinculació de la persona premiada a la millor trajectòria en la difusió de l’economia. Ramon Aymerich és redactor en cap d’Economia a “La Vanguardia”, diari de referència a Catalunya.