dimarts, 24 de novembre del 2009

Es destrueixen prop de 75.000 articles procedents de la venda ambulant il•legal

Sabadell. El Punt Blau ubicat al Parc Central del Vallès ha acollit aquest matí la destrucció de prop de 75.000 articles procedents de la venda ambulant il·legal, incautats durant aquest 2009. Es tracta bàsicament de CD (41.000 unitats) i DVD (33.000 unitats) coneguts popularment com pirata, tot i que també figuren entre el material roba, cinturons, bosses de mà, articles de perfumeria i bijuteria. L’actuació contra aquest tipus de comportament il·legal és fruit de la col·laboració i coordinació entre la Policia Municipal de Sabadell, la Policia Local de Sant Quirze i Mossos d’Esquadra.
Tot el material incautat s’ha portat al Punt Blau del Parc Central, on s’abocarà a una compactadora i d’allà es portarà a la incineradora de Sant Adrià del Besòs, dins el marc de col·laboració entre administracions gestores de residus.
El material intervingut procedeix de diferents punts, tot i que en bona part es va incautar als encants de Costa i Deu (Zona Hermètica), que els diumenges s’instal·la entre Sabadell i Sant Quirze. En aquests casos, l’actuació dels cossos policials va dirigida al control i prevenció de la venda ambulant a la ciutat amb especial incidència en aquells punts on, a més de concentració de persones, pugui haver una competència deslleial envers el comerç local. És per això que els cossos policials implicats van establir un pla d’acció conjunt per controlar i reduir l’índex de venda ambulant sense llicència municipal, així com les infraccions en matèria de propietat industrial i/o intel·lectual derivada de la venda fraudulenta de CD i DVD pirata i altres articles.
En cas de detectar presumptes sospitosos de realitzar venda ambulant sense la corresponent llicència, els agents procedeixen a la identificació dels responsables i a la intervenció del material presumptament il·legal, material que, en no ser reclamat per manca de documentació acreditativa, es destrueix.
La venda il·legal al carrer està inclosa administrativament a l’Ordenança municipal d’ocupació de les vies i espais públics de Sabadell i a l’Ordenança d’ocupació de la via pública i Convivència Ciutadana i al Reglament de mercats ambulants setmanals de Sant Quirze del Vallès. A més, les infraccions en matèria de propietat industrial i/o intel·lectual (venda il·legal de CD i DVD i venda de gènere falsificat de primeres marques com ara bosses de ma, cinturons, carteres, roba, articles de perfumeria, etc.) són regulades pels articles 270 i següents del Codi Penal.

1 comentari:

Anònim ha dit...

No crec que ho hagin destruit tot, segur que shan quedat alguna cosa