dimarts, 3 de novembre del 2009

Conferència “Les xarxes socials ara i a la prehistòria”, al museu d’Història de Sabadell

Sabadell. En el marc de les activitats complementàries que els Museus Municipals de Sabadell han organitzat a l’entorn de l’exposició “Xarxes. Els primers intercanvis fa 6.000 anys”, aquest dijous, 5 de novembre, a 2/4 de 8 del vespre, el Museu d’Història oferirà la conferència “Les xarxes socials ara i a la prehistòria”.

Una conferència que analitza com els éssers humans d’abans no són gaire diferents dels d’avui. Les noves tecnologies de la comunicació faciliten processos de socialització, intercanvi i estructuració social que no han canviat gaire al llarg del temps. Mitjançant un estudi de la grandària dels grups primaris a la Prehistòria i els contactes actius a les modernes plataformes de networking (com Twiter i Facebook) es pot veure com es manté constant la dimensió del grup social més proper.
José Luis Molina és doctor en antropologia social i professor titular del departament d’Antropologia Social de la Universitat Autònoma de Barcelona.
Una de les seves principals línies de treball i d’investigació és l’anàlisi de les xarxes socials, tema del qual ha publicat una gran quantitat d’articles especialitzats i ha participat en diversos congressos i simposis. S’ha interessat, també, en temes d’immigració, de relacions personals entre immigrants, aspectes del transnacionalisme i aculturació. També forma part del Comitè Editorial de la revista en línia REDES, Revista Hispana para el análisis de redes sociales, creada l’any 2002.