dilluns, 23 de novembre del 2009

Els comerços repartiran 3.000 bosses reutilitzables entre els clients durant la Setmana europea de la prevenció de residus

Santa Perpètua de Mogoda. Els comerços de la localitat adherits a la campanya "Santa Perpètua lliure de bosses de plàstic" repartiran entre avui i el 29 de novembre un total de 3.000 bosses reutilitzables entre els seus clients. Aquesta és una de les activitats que es portaran a terme en el marc de la programació de la Setmana europea de la prevenció de residus.
L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda s’ha adherit a aquesta iniciativa. La Regidoria de Medi Ambient ha valorat el fet que cada cop són més les cadenes de supermercats que apliquen mesures per a la reducció de les bosses de plàstic (descomptant l’import si no s’utilitzen o cobrant la seva utilització).
Un total de 43 establiments comercials han signat conveni amb l’Ajuntament amb l’objectiu de reduir residus i tindran una reducció en la quota de la taxa. Els comerços es comprometen a eliminar les bosses, recollir cartró o comprar productes ecològics, entre d’altres. Al llarg d’aquesta Setmana es realitzaran diferents accions a tot Europa organitzades per administracions, associacions, ONGs o centres educatius que s’estructuraran al voltant de cinc grans temes: sensibilitzar sobre l’excés de residus, produir millor, consumir millor, allargar la vida dels productes i llençar menys residus.
Aquesta Setmana europea vol difondre el concepte de la prevenció de residus i evidenciar el seu impacte en el medi ambient i en la lluita pel canvi climàtic. La regidora de Medi Ambient, Rosa Maria Bonàs, ha manifestat que “la primera acció pel medi ambient és reduir residus”.