dimarts, 24 de novembre del 2009

La recollida porta per porta de la brossa orgànica s’inicia a Valldoreix la setmana vinents

Sant Cugat del Vallès. El proper dimarts, 1 de desembre, l’Ajuntament donarà el tret de sortida a la campanya “A Valldoreix, tots amb la selecció selectiva”. L’objectiu de la campanya és implantar a l’EMD de Valldoreix la recollida de la brossa orgànica i millorar la recollida selectiva de paper, vidre, envasos i restes vegetals de jardí.
Des del passat mes d’octubre, l’Ajuntament ja ha repartit entre els valldoreixencs un total de 1.148 cubells marrons per fer recollida orgànica, 1.148 jocs de saques de paper, vidre i envasos, i 1.065 saques per fer recollida de l’esporga. En aquests moments un grup d’educadors ambientals de l’Ajuntament estan visitant els veïns que encara no han anat a recollir els materials d’aquesta campanya.
Cal recordar que la implantació de la recollida orgànica a Valldoreix modificarà els horaris de recollida de brossa porta per porta: els dilluns, dimecres i divendres es recollirà la brossa orgànica i els dimarts, dijous i dissabtes es recollirà el rebuig. Per tant, el proper dimecres, 2 de desembre, serà el primer dia que a Valldoreix es passarà a recollir la brossa orgànica porta per porta.
D’altra banda, a partir d’aquesta setmana l’Ajuntament començarà a col·locar els nous contenidors de paper, envasos i vidre, fins arribar a ubicar un total de 19 punts de recollida. Tot i l’augment del nombre de contenidors, està previst que a partir del gener del 2011 la recollida de paper, vidre i envasos també es faci porta per porta.
Finalment, també cal recordar que cada dilluns es recolliran a la porta dels habitatges les saques amb restes llenyoses.
Amb la posada en marxa d’aquesta campanya s’haurà estès definitivament a tot el municipi la recollida de la brossa orgànica.