divendres, 27 de novembre del 2009

L’Ajuntament estudiarà l’obertura d’equipaments municipals en horari nocturn

Santa Perpètua de Mogoda. L’objectiu és que les entitats juvenils organitzin activitats. La Corporació també estudiarà l’obertura de centres cívics, esportius i culturals en horaris nocturns, on les entitats juvenils, amb el suport logístic i econòmic de l’administració, pugui organitzar activitats alternatives com teatre, cicles de cinema, informàtica, sopars populars, esports nocturns, piscina de nit, internet, concerts, tallers, clubs de lectura, jocs de taula, o debats, entre d’altres.
També es vol conciliar l’activitat dels bars musicals existents, tot pactant amb ells horaris i activitats, i establint amb ells i els veïns pactes de nit, per tal de què ofereixin música en viu, en tant que esdeveniment cultural. La moció assenyala que “a més, el fet de no traslladar l’oci massa lluny del nucli urbà permet als ciutadans poder-s’hi desplaçar sense haver de fer ús del transport privat, fet que ajuda notablement a reduir els accidents de trànsit i, de passada, contribueix a reduir les emissions de CO2”.
L’Ajuntament també es compromet a realitzar campanyes informatives que donin a conèixer les diferents alternatives d’oci que s’estan oferint i vol fomentar la conciliació entre els veïns i les diferents ofertes d’oci alternatives, mitjançant propostes com els Pactes de Nit entre veïns, Administració, organitzacions juvenils i empresaris.