dimarts, 3 de novembre del 2009

La rehabilitació projectada al Celler Cooperatiu convertirà aquest edifici modernista en un nou equipament cultural de la ciutat

Sant Cugat del Vallès. La tinenta d’alcalde de Territori, Mercè Conesa, i el tinent d’alcalde de Cultura, Xavier Escura, han presentat aquest matí el projecte de rehabilitació del Celler Cooperatiu. L’acte ha comptat amb la presència del director del Museu de Sant Cugat, Lluís Campins, i de l’arquitecte responsable del projecte, Joan Albert Adell.

L’objectiu de la rehabilitació d’aquest edifici –projectat l’any 1921 per l’arquitecte modernista Cèsar Martinell i declarat Bé Cultural d’Interès Local per la Generalitat de Catalunya- és adequar-lo com a subseu del Museu de Sant Cugat i convertir-lo en un equipament municipal polivalent. Per dur a terme aquesta rehabilitació, l’Ajuntament ha elaborat el projecte arquitectònic i ara serà el Ministerio de la Vivienda l’encarregat de licitar, adjudicar i executar les obres de rehabilitació. En aquest sentit, cal recordar que els pressupostos generals de l’Estat per al 2010 han reservat una partida de 673.000 euros per executar la rehabilitació del Celler Cooperatiu.
Les obres de rehabilitació contemplen les següents actuacions:

· TREBALLS DE PAVIMENTACIÓ I ADEQUACIÓ DE LES RESTES ARQUEOLÒGIQUES
· ADEQUACIÓ I ACONDICIONAMENT DEL CELLER COM A EQUIPAMENT PÚBLIC
· ADEQUACIÓ DE LA PLAÇA I PROTECCIÓ DEL CONJUNT DEL CELLER
· RECONSTRUCCIÓ DE LA TORRE DEL PASSATGE DEL CELLER