dilluns, 2 de novembre del 2009

Palau homenatja a Joan Amades

Palau-solità i Plegamans. S’ha sumat a la diversitat de municipis que enguany han programat activitats per homenatjar a la figura de Joan Amades, destacat etnòleg i folklorista català.
Va ser Joan Serra Arman, Doctor en Història Moderna l’encarregat de dur a terme la conferència on es va destacar la importància de la figura de Joan Amades en l’estudi de la cultura catalana. Entre la seva gran obra en destaca el Costumari Català, obra cabdal i de la cultura popular catalana.
La conferència es va complementar amb el passi del documental “Estimat Amades” on es detalla la seva trajectòria personal i professional. Amades, fou també un destacat promotor de l'esperanto, essent uns dels fundadors de la secció d'esperanto de l'Ateneu Enciclopèdic Popular (1906) i de la Federació Catalana d'Esperantistes (1910). En aquesta llengua publicà una desena de revistes i monografies, entre les que destaca La kataluna popolkanto (La cançó popular catalana, 1925) i la seva contribució a la Kataluna Antologio (Antologia catalana, 1925), també sobre el cançoner popular català.