dilluns, 23 de novembre del 2009

Òptics pel món, Bartomeu Amat i la Universidad José Simeón Cañas guanyen la primera edició dels guardons Terrassa Solidària

Terrassa. El Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació Internacional homenatjarà amb els guardons Terrassa Solidària 2009 a l’ONG Òptics pel món, al terrassenc Bartomeu Amat i Armengol i a la Universidad Centroamericana “José Simeón Cañas” de Sant Salvador. Aquest ha estat el veredicte del jurat de la primera edició d’aquest certamen, amb el qual es pretén fer un reconeixement públic a les trajectòries personals i col·lectives de persones i entitats dedicades voluntàriament a la cooperació al desenvolupament que treballen per la pau, el diàleg i la cooperació internacional. Així mateix, el jurat ha atorgat una menció especial a Juli Puigantell i Danès, finalista de Terrassa Solidària 2009 per la seva magnífica tasca en la promoció de la Fundació Vicente Ferrer a la ciutat.
L’acte de lliurament tindrà lloc el pròxim 15 de desembre, a l’Auditori Municipal de Terrassa, i estarà presidit per l’alcalde de Terrassa, Pere Navarro. D’entre les persones assistents, destaca la participació de l’ex-rector de la Universidad Centroamericana (UCA) i conegut teòleg de l’alliberament, Jon Sobrino, que serà l’encarregat de recollir el guardó per a aquesta institució.
El jurat dels guardons Terrassa estava integrat pels membres de la Comissió Permanent del Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Terrassa. Amb el seu veredicte, havien d’elegir les persones i institucions mereixedores dels guardons en aquestes tres categories:

1- Una persona o entitat d’àmbit global que, per la seva actuació pública, constitueixi un referent de reconeguda vàlua en la cooperació internacional i mereixi el reconeixement públic.
2- Una persona nascuda o resident a la ciutat de Terrassa que per la seva trajectòria solidària en l’àmbit de la cooperació al desenvolupament, mereixi el reconeixement ciutadà
3- Una oenagé o entitat solidària de la ciutat de Terrassa que, per la seva trajectòria continuada en pro de la cooperació internacional mereixi el reconeixement ciutadà.

Els guardons Terrassa Solidària, que es convocaran cada dos anys, consisteixen en un obsequi per a les persones o institucions homenatjades i en l’edició d’una publicació amb informació de les seves trajectòries.