dimecres, 4 de novembre del 2009

L’Ajuntament de Sant Quirze condemnat a pagar a l’empresa Alcampo més d’1.300.000 euros

Sant Quirze del Vallès. L’alcaldessa de Sant Quirze, Montserrat Mundi, ha informat que el Tribunal Econòmic Central ha condemnat l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès a pagar a l’empresa Alcampo un total d’1.365.921 euros.
Aquesta quantitat de diners respon a que l’empresa va ser condemnada l’any 2005 a pagar més d’1.300.000 euros en concepte d’IAE pels rendiments econòmics obtinguts del seu aparcament soterrani durant anys anteriors.
La condemna va venir quan, en una inspecció de la Diputació de Barcelona, que es va realitzar en diferents superfícies comercials de diversos municipis, es va comprovar que l’empresa no tributava els guanys obtinguts gràcies al seu aparcament soterrani.
Després de recórrer en múltiples ocasions la sentència sense èxit, Alcampo finalment va fer front al pagament però va continuar recorrent la sentència fins que aquest any 2009 el tribunal li ha donat la raó. Per aquest motiu, el consistori quirzetenc ha de fer front a aquesta despesa més els interessos pertinents.
L’alcaldessa, Montserrat Mundi, ja ha anunciat en Ple que l’Ajuntament ha demanat una suspensió cautelar de pagament i ha recorregut la sentència. També ha afirmat que, en cas que el tribunal ratifiqui la seva decisió, demanarien un crèdit de mandat i el deute es liquidaria abans del maig del 2011.