dimarts, 24 de novembre del 2009

Bona participació en el primer Mercat d’Intercanvi de Palau-solità i Plegamans

Palau-solità i Plegamans. El dissabte 21 de novembre va tenir lloc el primer Mercat d’Intercanvi que s’ha celebrat a Palau-solità i Plegamans. Tant els organitzadors com els tècnics de la Fundació per a la Prevenció de Residus han valorat com a molt positiva aquesta primera experiència.
Diverses persones van muntar un total de 9 paradetes amb els objectes que volien intercanviar, si bé moltes altres persones s’hi van acostar amb uns pocs objectes per mirar d’intercanviar-los, i d’altres van interessar-se per la iniciativa per tal de participar-hi en properes edicions. “Hem complert sobradament l’objectiu d’aquesta primera edició, que era donar a conèixer la iniciativa i començar a crear una xarxa de persones al voltant d’aquesta experiència d’intercanviar objectes, sense utilitzar diners”, explica el regidor de Gestió Ambiental, Ivan Costa. I és que es va assolir un bon nivell d’intercanvi d’objectes entre els participants i es van recollir dades de moltes persones interessades en la iniciativa.
El Mercat d’Intercanvi és un espai cívic on es poden intercanviar objectes que són encara útils i que s’ofereixen per si poden fer servei a d’altres persones en lloc d’esdevenir residus. Amb l’intercanvi d’objectes es fa realitat el comerç sense diners, recuperant una forma oblidada d’economia amb molts avantatges ambientals, econòmics i socials. Les úniques condicions és que siguin objectes fàcilment transportables, que estiguin en bon estat i que cadascú negociï amb l’interessat per quin altre objecte l’intercanvia sense que els diners prenguin part en el tracte.