dimarts, 3 de novembre del 2009

Terrassa acull el segon Congrés Internacional de Mesura i Modelització de la Sostenibilitat

Terrassa. El municipi acollirà els propers dijous i divendres el segon Congrés Internacional de Mesura i Modelització de la Sostenibilitat, una trobada de persones, organitzacions i institucions dedicades interessades en el desenvolupament sostenible i, especialment, en com mesurar-lo. El congrés està organitzat per la càtedra UNESCO de Sostenibilitat de la Universitat Politècnica de Catalunya i per l’Observatorio de la Sostenibilidad en España, amb el suport de l’Ajuntament de Terrassa i la Generalitat de Catalunya.

L’organització oferirà demà dimecres a les 18h una recepció als participants al congrés, que es desenvoluparà dijous i divendres a l’Escola Universitària d’Enginyeria Tècnica Industrial de Terrassa (EUETIT). El regidor de Medi Ambient, Màrius Massallé, assistirà a la recepció, que tindrà lloc a la mateixa escola. L’acte comptarà amb les intervencions del delegat del rector al campus de Terrassa de la UPC, Joseba Quevedo; el director de l’escola, Juan Antonio Gallardo; el director de l’Institut Universitari de Recerca en Ciència i Tecnologies de la Sostenibilitat de la UPC, Albert Cuchí, el director de la Càtedra UNESCO de Sostenibilitat, Jordi Morató; i el general chair del congrés, Enric Carrera, a més de Màrius Massallé.
Una de les activitats més rellevants del programa del congrés serà la reunió del plenari de la Xarxa d'Observatoris de la Sostenibilitat que impulsa l’Observatorio de la Sostenibilitat de España (OSE). La reunió tindrà lloc a la mateixa EUETIT i inclourà la presentació d’experiències d’observatoris membres de la xarxa i la presentació dels sis darrers observatoris que s’hi han adherit. Un d’aquests és l’Observatori Econòmic, Social i de la Sosteniblitat de l’empresa municipal Foment de Terrassa.
La Xarxa d'Observatoris de la Sostenibilitat està formada per 45 observatoris de l’Estat i té com a principal objectiu estimular el canvi cultural cap a la sostenibilitat, mitjançant el seguiment i l'avaluació de les polítiques públiques i l'intercanvi d'informació, coneixement, metodologies de treball i experiències, amb vincles oberts a les institucions i a la societat civil. La xarxa pretén contribuir a difondre i participar dels objectius de la Unió Europea i de l’Estat per a un desenvolupament sostenible: lluita contra el canvi climàtic, augment de l'eficiència energètica i la cohesió social, enfortiment de les polítiques públiques ambientals i altres actuacions que comportin millores en la qualitat de vida de les persones.

Més informació