dijous, 7 de gener del 2010

Cavalcada de Reis multitudinària malgrat la pluja i el fred

Palau-solità i Plegamans. La pluja i el fred no van impedir que els palauencs i palauenques sortissin en massa al carrer el vespre del 5 de gener per veure de prop i donar la benvinguda als Reis Mags d’Orient.
Poc després de les 6 de la tarda, Ses Majestats van aparèixer sota la porxada de la plaça de Ca l’Estruch. Ho van fer acompanyats de l’Alcaldessa, Mercè Pla, i del regidor de Cultura i Festes, Miquel Truyols. L’Alcaldessa va donar-los la benvinguda en nom de tot el poble, especialment dels més petits, i va lliurar-los la clau màgica que els va permetre entrar a totes les cases del poble durant la Nit de Reis. Abans, però, Ses Majestats van fer un ampli recorregut pels barris més cèntrics del municipi per tal de saludar tots els infants del poble i regalar-los caramels.
Durant tot el recorregut una multitud aplaudia als Reis Mags i a tota la seva comitiva, vinguts des de l’Orient per omplir Palau-solità i Plegamans de joguines, regals i una mica de carbó per als qui no han estat gaire bons durant el 2009. I així, i malgrat el plugim i les baixes temperatures, la caravana va anar avançant, fent-se pas entre les mirades d’alegria i il·lusió dels nens i nenes de la vila. En determinats punts del recorregut, l’Associació de Comerciants convidava a xocolatada, que va ser molt bon rebuda per tothom qui volia podia escalfar-se i prendre forces.
Un cop arribats a la Masia de Can Cortès, indret on finalitzava la cavalcada, els Reis Mags d’Orient es van retirar per preparar-se per a la llarga nit de feina que els esperava repartint regals i carbó. I gran part de la gent que va arribar fins a Can Cortès no va dubtar en gaudir del brou ben calent i la botifarrada que oferia l’Associació Pessebrista de Palau-solità i Plegamans.