divendres, 15 de gener del 2010

Sant Cugat trasllada el Registre Civil i el Jutjat de Pau a l’antic edifici consistorial de la plaça de Barcelona

Sant Cugat del Vallès. Les dificultats que tenen les persones amb mobilitat reduïda per fer gestions i tràmits al Registre Civil i al Jutjat de Pau quedaran resoltes ben aviat. L’Ajuntament ha comunicat als responsables del Registre Civil i del Jutjat de Pau que en els propers dies s’iniciaran les tasques de trasllat d’aquests dos serveis a la planta baixa de l’antic edifici consistorial de la plaça de Barcelona. Feia temps que l’Ajuntament estudiava la possibilitat de fer el trasllat i analitzava si la nova ubicació és adequada i reuneix tots els requisits. Amb la nova ubicació, no només se superaran els problemes d’accessibilitat al Registre Civil i al Jutjat de Pau, sinó que els seus empleats podran treballar en millors condicions i oferir un millor servei als usuaris. A més, el Jutjat de Pau tindrà les seves dependències i l’espai per fer-hi casament, la sala de plens de l’antic Ajuntament, en el mateix edifici.
De moment, la nova ubicació serà provisional a l’espera de definir altres ubicacions de serveis municipals i, principalment, a l’espera de saber si a curt o mitjà termini Sant Cugat pot disposar de jutjats d’instrucció i primera instància. L’Ajuntament, que reclama des de fa anys a la Generalitat i al Govern de l’Estat la creació del partit judicial de Sant Cugat, manté l’esperança que la seva reivindicació sigui finalment atesa i que pugui agrupar tots els serveis judicials a l’antic edifici consistorial, malgrat la reiterada negativa de l’actual Govern de la Generalitat, que aposta per l’ampliació dels jutjats de Rubí.
Un cop es faci efectiu el trasllat, l’edifici municipal de la rambla de Can Mora, on ara s’ubiquen el Registre Civil i el Jutjat de Pau, es vendrà a Promusa, la societat municipal d’habitatge públic, per tal que hi faci pisos de lloguer per a gent gran.
El Registre Civil i el Jutjat de Pau són els únics serveis que queden a l’edifici de la rambla de Can Mora després del trasllat de l’Arxiu Municipal, l’últim servei prestat directament pel consistori que encara era en aquestes dependències.