dimarts, 12 de gener del 2010

Última representació d'"Els pastorets" amb la possibilitat de veure què passa darrere l’escenari

Sabadell. Aquest cap de setmana, 16 i 17 de gener, la temporada d'"Els Pastorets" de la Faràndula arriba al darrera actuació. Des del 20 de desembre s’hauran fet un total de nou representacions.
El dissabte 16 de gener els espectadors que ho desitgin tindran la possibilitat de participar en una visita guiada i veure el muntatge previ de l’escenari i entrar als camerinos. Per inscriure-s’hi cal sol·licitar-ho a la següent adreça de correu electrònic:
entitat@joventutdelafarandula.cat.
La visita comença tres quarts d’hora abans de l’inici de l’espectacle, té una durada aproximada de 30 minuts i permetrà als espectadors, grans i petits, conèixer directament els actors i observar de primera mà els moments més íntims just abans que comenci l’espectacle: els vestidors, el maquillatge i els mecanismes de l’escenografia, entre d’altres.
Diumenge 17, dia de la darrera representació, es donaran a conèixer els guanyadors i guanyadores del concurs de cuplets. Un tradicional concurs obert a tothom, de temàtica lliure, que premiarà qui enviï una lletra original i adient a la tonada tradicional.
Durant aquesta temporada nadalenca, la Faràndula haurà acollit uns 6.000 espectadors per a veure "Els Pastorets", un clàssic de l’escena nadalenca arreu de Catalunya.
"Els Pastorets" o l’adveniment de l’infant Jesús, de Josep Maria Folch i Torres, va ser estrenada per primera vegada el 24 de desembre de 1916, al Coliseu Pompeia; i reestrenada en el Teatre Català Romea, el dia 19 de desembre de 1918. Des d’aleshores ha estat representada per centenars de grups de teatre arreu de Catalunya i s’ha convertit —d’aquesta manera— en un ingredient imprescindible de les festes nadalenques a Catalunya i, especialment, a la ciutat de Sabadell, on el grup teatral Joventut de la Faràndula la representa, de forma ininterrompuda, des de l’any 1947.