divendres, 29 de gener del 2010

L'ajuntament, el Gremi de Fabricants i la Fundació Bosch i Cardellach acorden desenvolupar un projecte museístic sobre el patrimoni industrial

Sabadell. La tradició tèxtil llanera és important a Sabadell i forma part de l’imaginari col·lectiu de la ciutat. La singularitat industrial de la nostra ciutat es basa tant en la maquinaria tèxtil com en el procés d’industrialització. I per això cal tenir en compte i donar importància a tots els elements que han transformat i han fet possible la configuració de la nostra ciutat tal com la coneixem.
Ja l’any 1998 es va signar un conveni entre l’Ajuntament de Sabadell, l’Organisme Autònom de Museus i el Gremi de Fabricants que recull l’interès del Gremi de Fabricants en la transmissió i difusió del patrimoni industrial com un instrument del sector industrial present i futur.
Per abordar la història patrimonial de la nostra ciutat cal comptar amb la col·laboració de la Fundació Bosch Cardellach, entitat ciutadana destacada, així com amb el màxim d’agents de la ciutat.
Des de fa anys l’Ajuntament de Sabadell treballa en la recuperació de diferents elements patrimonials repartits al llarg de la ciutat que ajuden a explicar el que va ser i significar el tèxtil a la ciutat. Com ara la ruta de les xemeneies o el Vapor Buxeda Vell, el Molí de Sant Oleguer, el Despatx Lluch, els Vapors Codina i Badia, la col·lecció de més de 3.000 mostraris tèxtils, procedents d’empreses de Sabadell, el dipòsit de màquines i objectes a la nau del carrer de Cellers.