dilluns, 11 de gener del 2010

Reforestació del talús entre Mediterrània i Bètica

Badia del Vallès. La zona de bosc residual compresa entre l´avinguda Mediterrània i Bètica ha quedat totalment reforestada, gràcies a la subvenció concedida per la Diputació de Barcelona. Badia del Vallès compta amb dos espais de bosc residual. Un d´ells és un espai lliure de vegetació, situat entre l´Avinguda Mediterrània i Bètica, el qual ha quedat totalment reforestat.
El criteri que s´ha adoptat per tal de reforestar la zona ha estat el de respectar el tros de bosc existent i conseqüentment escollir arbres del bosc autòcton. Els arbres que s´han plantat tenen un mida d´aproximadament un metre per tal de que aquests prosperin de la forma més òptima.
L´ajuntament de Badia del Vallès va demanar una subvenció a la Diputació de Barcelona per tal de reforestar aquesta zona. Es va dotar d´un import total de 7.500 €, una quantitat que s´ha invertit en reforestar la zona seguint els mateixos criteris de bosc autòcton. Entre els arbres plantats predominen els Lledoners, els Roures, les Alzines i alguns Pins Pinyoners. A més, la zona s´ha dotat de rec automatitzat, així com la tutorització dels arbres per tal de facilitar la seva subjecció.