dimecres, 27 de gener del 2010

Un cartell de Sandra Duran Blanca serà la imatge dels actes commemoratius del Dia de la Dona de l’any 2010

Sabadell. Sandra Duran Blanca, de Barberà del Vallès, ha estat la guanyadora del concurs per a l'elecció del cartell anunciador dels actes commemoratius del Dia Internacional de la Dona corresponents a l’any 2010. La imatge guanyadora s’ha donat a conèixer avui, 27 de gener, a 2/4 de 8 del vespre, coincidint amb l’última setmana de la Mostra de Cartells del Dia Internacional de la Dona 2010, que es clourà el proper diumenge al Casal Pere Quart.
El cartell de Sandra Duran Blanca porta el títol de "Platelet", un cartell que escenifica la imatge d’una dona subjectada per uns fils a mode de titella; la dona talla els fils amb unes tisores, tot i que encara li’n queden alguns, escenificant d’aquesta manera l’emancipació inacabada de les dones. El segon premi ha recaigut a l’obra "Noise Phantasy" d’Alba Roca Sala de Sabadell. El primer premi està dotat amb 1.000 euros i el segon amb 500 euros.
En aquesta desena edició del concurs s’han presentat 90 obres d’un total de 80 artistes: 47 dones i 33 homes La participació ha estat major que la de novena edició que va comptar amb 61 obres.
La convocatòria estava oberta a tothom sense límit d’edat ni lloc de residència. Cada concursant podia presentar un màxim de dues propostes. L'obra guanyadora l'ha escollit un jurat format per la regidora d’Igualtat, la cap del Servei d’Igualtat Dona-Home, una representant del Consell Municipal d’Igualtat, el director de l’Escola Illa i un artista local, entre d’altres.