dimarts, 26 de gener del 2010

Comença la temporada de música a l’Estruch amb CaboSanRoque i la Serenata per a orquestra mècànica

Sabadell. Aquest divendres, 29 de desembre a 2/4 de 10 del vespre arriba la primera proposta musical de l’Estruch d’aquesta temporada, es tracta de CaboSanRoque amb la "Serenata per a orquestra mecànica".
L'Estruch va ser, fa anys, una fàbrica de teixits. Ara, CaboSanRoque s'ha proposat reconvertir-la en una fàbrica de galetes diferent. "Torn de nit" és un espectacle teatral-musical, autodefinit com a "Serenata per a orquestra mecànica", on els operaris del grup aturen la producció de dolços, desmunten la màquina i, en el fragor de la batalla amb els pistons, motors, vàlvules, politges i cintes transportadores, creen una orgia de sons. Amb la imaginació i espectacularitat que els caracteritza, els CaboSanRoque aparquen la farina i el sucre i empunyen les partitures. Tothom és convidat a clavar una poètica queixalada a les seves cançons.
Preestrenat al Temporada Alta de Girona, l'espectacle inclou també un audiovisual que permet reconèixer com funcionava la màquina quan fabricava galetes "de veritat". També ressegueix el procés pel qual els cinc components de CaboSanRoque van aconseguir la transformació de la màquina en el gran pulmó musical que és ara. CaboSanRoque va néixer l'any 2001 com a "orquestra de sala i menjador" i, des d'aleshores, el grup ha aprofundit en la musica inventant nous instruments a partir d'objectes trobats. La poesia, la melodia i un enginy il·limitat fan que les seves actuacions despertin zones de la ment que sovint estan massa adormides. Tots els membres de la formació són músics, artesans i operaris d'aquest curiós univers sonor. A part de les seves pròpies produccions, els membres del grup són cridats a participar en altres produccions com ara exposicions, música per a dansa (companyies Nats Nus i Àngels Margarit), músiques per a animacions, caretes televisives i altres produccions musicals.

Més informació