dijous, 14 de gener del 2010

Comença una nova edició de les festes de sant sebastià

Matadepera. La Germandat de Sant Sebastià i l’Ajuntament de Matadepera tornen a organitzar, des del 15 i fins al 25 de gener, una nova edició de les Festes de Sant Sebastià, unes celebracions que pretenen recordar l’element rural que tenia el poble de Matadepera fins fa molt pocs anys a través del simbòlic protagonisme del pi.
Estructurades amb dos caps de setmana, les festes tenen un programa d’actes que, amb poques variacions es repeteix any rere any i que està coordinat per la Germandat de Sant Sebastià. Els actes més destacats del primer cap de setmana són l’Encesa de Monumentals Fogueres (2/4 d’11 de la nit del divendres 15); la Trobada per baixar el pi i sopar (dissabte 16 a partir de 2/4 de 8), i la Baixada del pi (a partir de les 10); la Plantada del pi (a 2/4 de 12 del diumenge 17) i la Gran Mostra Gastronòmica (a les 6 de la tarda del mateix diumenge).
Menció especial mereix la inauguració de l’exposició "Destrals, eina de construcció i deconstrucció" (8 del vespre del divendres 15) que es podrà veure durant quinze dies a la Sala Parroquial (i no al Casal de Cultura, com s’havia anunciat), així com la Fira d’Artesans, el dissabte 16, que arriba a la seva desena edició, ja que es va instaurar durant les Festes del centenari, l’any 2000.
Pel que fa al segon cap de setmana, els actes més rellevants són el Gran Concurs de Grimpaires (dissabte 23 a partir de les 10 del matí), i la Cercavila pels carrers del poble (diumenge 24 al migdia).
A banda de les convocatòries tradicionals, també s’afegeixen d’altres durant la setmana de caire més cultural. Una de les més rellevants d’aquesta edició és la que tindrà lloc el dilluns 18 a partir de les 8 del vespre a la Sala Parroquial, on Enric Mata, director general de Caixa Terrassa és el convidat per impartir una conferència que porta per títol "La reestructuració del sector financer: fusió de caixes", i on es parlarà del procés de fusió de les caixes Sabadell, Terrassa, Girona i Manlleu. L'acte serà moderat pel periodista matadeperenc Pere Mas.

Més informació