dimarts, 26 de gener del 2010

El Secretari General de Telecomunicacions, Jordi Bosch, visita les obres del futur centre de coneixement de la plaça Major

Castellar del Vallès. El Secretari General de Telecomunicacions de la Generalitat, Jordi Bosch, ha visitat aquest matí Castellar del Vallès per conèixer de primera mà el futur centre de coneixement de la plaça Major. Després de reunir-se a l’Ajuntament amb l’alcalde de la vila, Ignasi Giménez, i diversos regidors de l’equip de govern, la comitiva s’ha desplaçat fins a la plaça Major per visitar les obres que s’hi estan duent a terme, i que acolliran a partir d’aquesta primavera un espai que pretén esdevenir un centre cultural, educatiu, formatiu, cívic i generador d’activitats de coneixement, de promoció de la innovació, de la tecnologia i de participació.
Així, l’edifici acollirà un centre d’innovació, formació i coneixement que facilitarà l’accés a les tecnologies de la informació, potenciarà les capacitats d’innovació de la ciutadania i oferirà cursos de formació i suport a nous emprenedors, a més de generar activitats al servei de les empreses i el comerç de Castellar. El futur centre de coneixement aglutinarà diversos projectes de ciutat centrats en la innovació i la creativitat, a banda d’esdevenir un centre cultural on es programaran activitats de diversa índole i un servei de suport a les entitats.
L’alcalde de Castellar ha explicat que la reunió amb el Secretari General de Telecomunicacions ha servit, entre d’altres aspectes, “per debatre sobre quins tipus de col·laboracions podem establir Ajuntament i Generalitat en relació al futur Centre de Coneixement”. En aquest sentit, Bosch ha apuntat que aquest espai esdevindrà “un bon punt per implementar diversos plans que s’impulsen des del govern de la Generalitat, com per exemple els telecentres”.
Els objectius principals del nou edifici de la plaça Major, pel que fa a innovació i coneixement, passen per potenciar l’accés de la ciutadana a la Societat del Coneixement en totes les franges d’edat, augmentar les capacitats innovadores de la població basades en la tecnologia de la informació o convertir-se en un centre de referència dins la xarxa de Living Labs, pel que fa referència al medi natural, la música o els col·lectius innovadors, entre d’altres. A més, es pretén també potenciar la creació de noves empreses en els àmbits de les TIC i el desenvolupament de projectes tecnològics, així com esdevenir un pol de captació de professionals en les indústries centrades en la creativitat i la tecnologia o potenciar projectes de col·laboració entre la vila i l’exterior.