divendres, 15 de gener del 2010

L’Ajuntament de Terrassa obre el compte “Terrassa Solidària” per a recollir fons per a ajut humanitari a Haití

Terrassa. L’Ajuntament de Terrassa ha obert el compte bancari “Terrassa Solidària” per a recollir les aportacions de tothom que vulgui col·laborar en la fase de rehabilitació de l’ajut humanitari a Haití, on un terratrèmol ha provocat desenes de milers de morts i nombrosos estralls materials.
Els ciutadans i entitats que ho desitgin poden fer les seves aportacions al compte de Caixa Terrassa 2074-0000-51-2015621550.
L’Ajuntament de Terrassa ha obert el compte amb una primera aportació de 3.000 €, a més de col·laborar en l’enviament d’ajuda humanitària d’emergència mitjançant sengles convenis amb Creu Roja i amb Farmacèutics Mundi. Aquests convenis permeten donar resposta a situacions en que es necessita ajuda humanitària d’emergència.
Farmacèutics Mundi ha començat ja a enviar ajuda humanitària d’urgència a la regió de la capital d’Haití, Port-au-Prince, que ha estat la més afectada pel terratrèmol. Ahir van sortir 3,5 tones de material de la seu central de l’entitat a València. En concret, s’envien dos kits d’emergència IEHK06, que serveixen per atendre a 20.000 persones durant 3 mesos, tres kits d’Acció Immediata, tres d’Obstetrícia, tres de traumatologia i tres més de pediatria. El personal sanitari desplaçat a la zona establirà tres punts d’assistència mèdica avançats per atendre als milers de persones afectades que encara estan entre la runa.
Per la seva banda, Creu Roja, que està especialitzada en proporcionar materials d’aixopluc a les víctimes, està vehiculant també la seva ajuda a través del comitè català d’emergències. Avui ha sortit de l’aeroport de Barcelona un avió amb la tramesa de material del comitè, que inclou l’aportació de Creu Roja.