dijous, 14 de gener del 2010

Sabadell col•labora amb ajut per als afectats pel terratrèmol d’Haití

Sabadell. Amb motiu del terratrèmol que ha tingut lloc a Haití, l’Ajuntament de Sabadell aportarà 7.000 euros per ajudar els afectats i damnificats. Les aportacions es faran a través de Creu Roja, amb 4.000 euros, i del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, amb 3.000 euros.
El terratrèmol que va sacsejar el país el passat 12 de gener ha provocat milers de morts, tot i que encara no hi ha un balanç oficial. Els municipis més afectats són Port-au-Prince, Pétit Goave i Grand Goave, Léogane, Grassier, Carrefour i Miragoane. La catàstrofe ha provocat l’ensorrament de molts edificis, cases, hospitals i fins i tot de la seu de la Creu Roja Haitiana.
La Creu Roja Espanyola ha sol·licitat la col·laboració de l’Ajuntament de Sabadell. I per la seva banda, des del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i en coordinació directa amb la contrapart d’Haití, s’ha obert una campanya d’emergència per ajudar la població damnificada.
L’Ajuntament de Sabadell, a través de la Regidoria de Cooperació i Solidaritat, ajuda en la prevenció i en la pal·liació del patiment de les persones afectades per catàstrofes d’origen natural o humà.
Diferents i nombrosos organismes i associacions han iniciat campanyes d’ajuda humanitària per ajudar la població d’Haití, afectada pel terratrèmol més fort que mai s’ha registrat al país, amb una magnitud de 7,0 a l’escala de Richter.