dimecres, 27 de gener del 2010

Es busquen voluntaris per reduir el consum energètic a casa seva

Palau-solità i Plegamans. Conèixer el consum elèctric i detectar com reduir-lo és l’objectiu de la prova pilot que ha posat en marxa la regidoria de Gestió Ambiental de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans. Ja s’ha obert el període per participar-hi.
Els responsables de la regidoria de Gestió Ambiental proposen als ciutadans de Palau-solità i Plegamans participar en una prova pilot basada en la instal·lació d’un Comptador Instantani d’Electricitat (CIE) a les llars de les persones voluntàries. Al llarg de cinc mesos, (de març a juliol de 2010) aquest comptador analitzarà la despesa energètica de la llar a temps real.
El CIE promogut per l’empresa Efergy, permet fer un seguiment diari, setmanal i mensual sobre el consum energètic, calculant el cost econòmic a la vegada que mostra la quantitat de kg de CO2 emès a l’atmosfera. Així, l’aparell identifica l’energia que s’està malbaratant, localitza les àrees de casa on es pot reduir el consum i confirma que les mesures d’estalvi adoptades són efectives.
El regidor de Gestió Ambiental, Ivan Costa, considera que aquesta prova és important perquè “tota la família prengui consciència sobre els problemes ambientals vinculats a l’ús de l’energia i el canvi climàtic, a la vegada que crea un debat constructiu a la llar”.
Aquelles persones que estiguin interessades en participar en la prova pilot han de trucar al Servei d’Atenció Ciutadana 93.864.80.56 o enviar un correu electrònic a
oficina21@palauplegamans.cat. Per tal de clarificar tots els dubtes el proper dia 17 de febrer a la Masia de Can Cortès a les 20h es farà la presentació oficial de la iniciativa.