dijous, 7 de gener del 2010

Terrassa ha posat en marxa els dispositius habituals per a fer front a les possibles nevades

Terrassa. Davant l’actual situació de baixada de temperatures, que ha portat el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) a activar el Pla especial d’emergències per nevades a Catalunya (NEUCAT) en situació d’alerta, l’Ajuntament de Terrassa es troba preparat per a donar resposta a les necessitats de la ciutat en cas d’empitjorament de les condicions climatològiques.
Tot i que de moment no ha nevat ni s’han registrat gelades al terme municipal, els diferents serveis municipals estan previnguts per si es necessari intervenir. La Policia Municipal té el seu dispositiu ordinari en funcionament i manté actualitzat el llistat de persones que viuen en entorns aïllats, com ara barraques, horts, etc. La policia fa visites a aquestes persones per donar-les les orientacions corresponents i, si s’escau, les trasllada al servei d’allotjament d’emergència de Creu Roja.
Manteniment Urbà també té en funcionament el seu dispositiu ordinari i compta amb reserves de 60 Tones de sal per utilitzar en cas de gelades importants. Recordem que la sal és eficaç per a desfer el gel de les carreteres i els espais públics, però no contra la neu. El servei ha previst la necessitat de disposar de màquines llevaneus i ja ha contactat amb les empreses habituals per concretar el lloguer de màquines en cas de necessitat. També disposa de 137 sacs de sal per repartir a serveis prioritaris com ara escoles o centres sanitaris en cas de necessitat.
Les previsions meteorològiques indiquen un augment de les probabilitats de nevades entre les 19h d’avui i les 1h de demà, que podrien deixar gruixos de neu superiors a 2 cm. A partir d’aquella hora i fins les 7 del matí es preveuen nevades a cotes superiors a 200 m, tot i que amb menor intensitat, i a partir de les 7h la situació tendiria a millorar. Des del CECAT es recorda que cal evitar els desplaçaments per carretera i si s’ha de circular, fer-ho extremant les precaucions i informant-se prèviament de l’estat de la xarxa viària al 012.