Sant Cugat del Vallès. El tinent d’alcalde de Cultura, Xavier Escura, ha presentat el contingut del Patrimoni Viu 2009, organitzat pel Museu de Sant Cugat amb 16 entitats de la ciutat, i que enguany du el subtítol “Vinyes i blat”.
El Museu de Sant Cugat va iniciar l’any passat les Jornades de Patrimoni Viu amb el propòsit de donar a conèixer, de manera lúdica, el patrimoni material i immaterial de Sant Cugat. En la seva primera edició va ser un èxit de participació, i, de manera coherent, el Patrimoni Viu segueix el seu propi curs. Aquest any serà temàtic i porta el subtítol “de Vinyes i Blat”. Segons Xavier Escura “el Museu se sent molt satisfet de poder engrescar tantes entitats per fer conèixer allò que és més nostre. És per això que, a més, aquest any s’ha volgut fer al maig, per tal de rememorar la Fira de Maig, o Fira de les Forques. Estretament vinculada amb les feines del camp, i més especialment amb aquelles vinculades amb el blat, la Fira de Maig fou considerada durant anys la festa major de la vila”.
Patrimoni Viu 2009 se celebrarà del 29 al 31 de maig als voltants del Monestir, i engloba més de 25 activitats organitzades pel Museu i les diferents entitats participants: conferències, xerrades, exposició temàtica, dansa tradicional, taller intergeneracional entre gent gran i gent jove, cant coral, demostració d’oficis i jocs tradicionals, llegendes i teatre, jocs i tallers per a infants. Hi haurà també una exposició temàtica, “Sant Cugat, vinyes i blat”, sobre la vida rural de Sant Cugat, a la llotgeta del Monestir, del 29 de maig al 14 de juny ambdós inclosos.
Cal destacar la col·laboració amb l’editorial Efadós, responsable dels fascicles “L’Abans”. S’han utilitzat algunes fotografies emblemàtiques cosa que significa també una implicació de totes les famílies que han cedit les fotografies per a la realització d’aquests fascicles. Col·laboració de l’Escola d’ArtAquest any, també per primera vegada, s’ha comptat amb la col·laboració dels alumnes de disseny i il·lustració de l’Escola Municipal d’Art de Sant Cugat per a l’elaboració de la imatge dels elements comunicatius del Patrimoni Viu: Guillem Ramisa i Jordi Farrés en són els autors.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada