dijous, 14 de maig del 2009

La remodelació de la Gran Via permetrà comptar amb un tercer carril i es facilitarà el pas de vianants amb la col•locació de quatre punts semafòrics

Sabadell. El projecte de remodelació de la Gran Via, finançat pel Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL), permetrà l’asfaltatge i la senyalització d’un tercer carril de circulació, així com la instal·lació d’un sistema de càmeres i radars per controlar el trànsit. A més, s’augmentarà la permeabilitat de la Gran Via amb la instal·lació de quatre cruïlles semafòriques. Les obres les realitzarà la Ute Imesapi-Sermicro i la inversió serà de 1.784.915 euros.
La franja central de la Gran Via, que actualment no admet circulació, serà un carril central. Aquest carril central serà ascendent i descendent. Des de l’alçada del carrer de la Creueta i fins a la plaça d’Espanya la circulació es farà en sentit nord. I des del carrer de la Creueta i fins al final de la Gran Via, al sud de la ciutat, es convertirà en un carril de sentit sud.
El regidor d’Espai Públic, Paco Bustos, ha explicat que aquesta “és una actuació de gran magnitud en l’eix vertebrador que connecta el nord, el centre i el sud de la ciutat”. L’objectiu és “guanyar fluïdesa a les sortides de la Gran Via, condicionar els túnels i millorar les mesures de seguretat”.
A més, els treballs permetran millorar el pas de vianants, ja que es col·locaran semàfors per travessar la Gran Via a l’alçada del parc del Taulí i dels carrers de la Creueta, dels Montcada i de la Reina Elionor. “No només busquem millorar la fluïdesa, també més permeabilitat entre els barris i facilitar el creuament de superfície tant per als vehicles com per als vianants”, segons ha explicat Paco Bustos.
D’altra banda, també es preveu la millora del túnels, amb nova il·luminació i la col·locació de panells fonoabsorvents que permetin esmorteir el soroll del pas dels vehicles.
Les obres a la Gran Via comportaran afectacions al trànsit, que s’iniciaran el proper 17 de maig, amb talls nocturns sota els ponts entre les 23 i les 6 hores. Per evitar afectacions als voltants de la Zona Hermètica, no es treballarà sota els pas soterrats 1, 2 i 3 ni dijous, ni divendres ni dissabtes al vespre. Aquests treballs nocturns s’allargaran fins a l’agost i els vehicles podran circular pels laterals de la Gran Via.
També es produiran talls puntuals de carril a partir del 25 de maig a les zones on es col·loquen els grups semafòrics.
Finalment, els treballs de pavimentació i pintura estan programats per a la segona i tercera setmana d’agost, quan caldrà tallar la calçada central per trams.