dimecres, 20 de maig del 2009

Taller d’Entrenament de la Memòria per a la gent gran

Palau-solità i Plegamans. Ja està en marxa una nova edició del Taller d’Entrenament de la Memòria, que organitza de forma gratuïta la regidoria de Serveis Socials i de Gent Gran per a les persones majors de 60 anys.
En la present edició, que va arrencar el 15 de maig, hi participen 41 persones que realitzen els tallers dividides en quatre grups, dos de primer nivell i dos més de segon nivell. En cadascun dels nivells hi ha un grup en català i un altre en castellà.
El Taller d’Entrenament de la Memòria ajuda a millorar el record, la retenció i la capacitat evocativa. A més, ensenya els mecanismes de la memòria i els factors que influeixen en el seu funcionament. En definitiva, tal i com ho destaca la regidora de Serveis Socials i Gent Gran, Carme Rubí, “es tracta d’una activitat de prevenció del deteriorament cognitiu i de millora de l’autonomia i de l’autoestima de la persona que alhora afavoreix l’envelliment actiu”.
D’altra banda, constitueix una opció molt positiva per ocupar el temps lliure ja que s’erigeix com a un espai on els participants troben un lloc per aprendre, conversar, relacionar-se, conèixer-se i compartir experiències. La metodologia consisteix en la formació de grups de treball en els quals s’ensenya a desenvolupar una actitud mental que activa els mecanismes de la memòria a través d’exercicis, jocs, entreteniments, consells pràctics i assessorament divers. Aquestes activitats es desenvolupen al llarg de deu sessions guiades per un professional especialitzat en la temàtica. Les trobades es realitzen els dimecres i dijous al matí a la Masia de Can Cortès.

Més informació: Àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans (carrer Folch i Torres, 88-90, 1r pis – Tel.: 93 864 30 12).