dimarts, 19 de maig del 2009

Èxit de la sortida ornitològica als Aiguamolls de l’Empordà

Palau-solità i Plegamans. El passat dissabte 16 de maig, 27 persones van participar en una sortida ornitològica als Aiguamolls de l’Empordà organitzada pel Grup de Natura Parus i que va comptar amb la col·laboració logística de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans. Els participants es van dividir en dos grups dirigits per Jordi Rodríguez (ornitòleg de PARUS) i Xescu Macià, ornitòleg professional i gran coneixedor de les aus de Catalunya.
En total es van observar 76 espècies d’ocells diferents durant unes 6 hores i mitja d’observació. D’entre els ocells més espectaculars hi havia la gavina corsa, el capó reial i la perdiu de mar, però, a més, els assistents van poder gaudir de l’observació del comportament d’aus més comunes però no per això menys interessants, com cigonyes alimentant els seus polls, baralles territorials de fotges, o rossinyols cantant a ple pulmó.
El regidor de Sostenibilitat i Medi Natural, Abel Julien, va subratllar que “el gran valor de sortides com aquesta és que els participants no només gaudeixen d’un dia esplèndid sinó que també aprenen a interpretar el medi natural”. Aquesta afirmació l’avalen fets com, per exemple, que al final de la jornada tots els participants sabien reconèixer el cant del rossinyol bord o distingir els ànecs coll-verds, grisets i cullerots.