dilluns, 4 de maig del 2009

La BCT Xarxa dedica una guia de lectura i un programa d'activitats al món de les discapacitats

Terrassa. La Xarxa de Biblioteques Municipals de Terrassa (BCT Xarxa) acaba d’editar una guia de lectura per a infants dedicada a les discapacitats. Sota el títol “Capaços… de tot”, la guia recull més de trenta llibres i contes per a infants, a més de cinc col·leccions de llibres que faciliten la lectura a persones amb discapacitats i quatre títols adreçats a adults amb informació sobre les diferents discapacitats i com afrontar-les.
Amb totes aquestes referències, la guia pretén ser una eina per ajudar els infants, i també els pares, a conèixer la realitat de les persones que pateixen alguna discapacitat i sensibilitzar-los sobre aquest tema.
Paral·lelament, la BCT Xarxa ha programat pel mes de maig un seguit d’activitats relacionades amb l’àmbit de les discapacitats, amb la col·laboració del Punt d’Atenció als Discapacitats i la Fundació PRODIS. Es tracta d’activitats infantils i familiars com ara tallers, hores del conte o exposicions, sempre dins d’aquesta temàtica. Les activitats tindran lloc entre el 5 i el 30 de maig a la BCT, la BD2, la BD4 i la BD6.
La Fundació PRODIS, a més de participar en l’organització de les activitats relacionades amb aquesta guia de lectura, col·labora habitualment amb la BCT. Els seus usuaris s’encarreguen de la decoració de la sala infantil d’aquesta biblioteca cada vegada que es publica una nova guia de lectura (normalment, tres a l’any). Aquesta setmana està previst que es decori la sala amb elements relacionats amb la guia “Capaços… de tot!”.