dimarts, 26 de maig del 2009

Sabadell acollirà la l’International Air Meeting, en el marc de la 3a Setmana de l’Aeronàutica i l’Espai

Sabadell. El municipi acollirà l’International Air Meeting (IAM) la propera tardor, entre l’1 i el 4 d’octubre, en el marc de la tercera Setmana de l’Aeronàutica. Aquest matí s’ha presentat el programa d’aquesta Setmana.
La regidora de Promoció Econòmica, Montserrat Capdevila, ha destacat que “és primordial per l’economia local i catalana avançar cap a sectors més estratègics, com aquest”. Les expectatives tornen a posar en primer nivell la promoció econòmica de la ciutat amb motiu de l’IAM. El 2007 Sabadell ja va ser l’escenari d’aquesta fira i més de 10.000 persones van visitar Fira Sabadell i l’aeroport, on hi havia exposats diversos models d’avions.
Entre les novetats que es presenten en aquesta nova edició de la Setmana de l’Aeronàutica, hi ha el protagonisme de l’aeroport de Sabadell perquè esdevindrà la base d’operacions de Red Bull Air Race, el mundial de pilots d’avions. Paral·lelament a aquesta competició es portarà a terme la Festa del Cel, entre els aeroclubs de Sabadell i Barcelona, en la què prendran part representants de tot l’estat i de Portugal.
Sabadell també acollirà el tercer Symposium Internacional de l'Aeronàutica que es farà el dia 1 d'octubre per a professionals del sector amb destacats ponents a nivell internacional.
L’International Air Meeting és el primer Saló d’Aeronàutica d’Espanya. Amb una periodicitat bianual, és la primera iniciativa d’aquestes característiques que neix al nostre país. Amb aquest Saló es pretén crear el marc idoni pel foment d’acords comercials i empresarials, potenciant el creixement del sector aeronàutic al nostre país. També pretén ser un aparador de les novetats del sector i oferir una àmplia visió del mateix, des de l’aviació de lleure a l’executiva, incloent totes les indústries i serveis que es desenvolupen al voltant de l’aviació.
La Setmana de l’Aeronàutica i de l’Espai constitueix un aparador professional, cultural i educatiu de la voluntat de Barcelona i Sabadell d’impulsar el sector aeroespacial i que compta amb la col·laboració de les principals empreses i institucions del ram, tant a escala estatal com internacional.