dimecres, 20 de maig del 2009

L’expresident de la Generalitat, Pasqual Maragall, assisteix a la commemoració dels 30 anys d’Ajuntament democràtics

Castellar del Vallès. L’expresident de la Generalitat de Catalunya, Pasqual Maragall, ha assistit a l’acte de commemoració dels 30 anys d’Ajuntaments democràtics organitzat per l’Ajuntament de la vila.
Maragall, acompanyat de l’alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, i de diversos regidors del consistori entre els anys 1979 i 2009, ha visitat també l’exposició commemorativa d’aquests últims 30 anys de democràcia que es podrà veure al Mercat municipal fins al 14 de juny.
Durant la recepció prèvia a la visita a l’exposició, celebrada a Ca l’Alberola, l’alcalde ha agrait la tasca de tots els regidors i regidores que han passat per l’Ajuntament des de 1979, “unes persones que han contribuït amb la seva feina a la recuperació de la democràcia local i al fet que Castellar sigui avui dia el municipi que és”. Giménez ha apuntat que treballar en un ajuntament significa “estar al costat de la ciutadania, i conviure també amb els problemes, tensions i conflictes que s’originen a la ciutat i que contribueixen al fet que el país avanci”.
Després de les paraules de l’alcalde de Castellar del Vallès, el president de la Generalitat de Catalunya entre els anys 2003 i 2006 ha mostrat el seu agraïment per haver estat convidat a l’acte. Maragall ha afegit que “la democràcia local és la més de debò, perquè és la que fa que a casa teva estiguis bé”.
Ignasi Giménez, Pasqual Maragall i els regidors i exregidors presents a l’acte s'han adreçat després als jardins del Palau Tolrà per fer-se una fotografia de família -en la que faltaven els quatre exalcaldes vius que hi ha hagut al municipi de CIU-, abans de dirigir-se al Mercat Municipal, on han pogut veure l’exposició sobre els 30 anys d’Ajuntaments democràtics que es podrà visitar fins al proper 14 de juny.
La mostra conté un total de 150 fotografies que es distribueixen per cadascun dels vuits mandats que hi ha hagut en les darreres tres dècades. Per cada legislatura, es recullen alguns cartells electorals de les diferents formacions polítiques, imatges de plens municipals, fets i esdeveniments rellevants de cada legislatura, vistes aèries de Castellar i un resum de les principals realitzacions municipals de cada període.

Durant la trobada, una manifestació de l'AMPA del CEIP El Sol i la Lluna, ha protestat per la situació provisional del centre en barracons, ja que va pel camí d'allargar-se més dels dos anys i mig previstos. El motiu és l'ensorrament d'un mur de contenció a la zona on s'està construint el centre, fet que retardarà encara més el ja per si mateix dilatat calendari d'execució. L'equip de govern, però, s'havia reunit el dia anterior amb els representants dels pares i mares afectats i els va anunciar la seva intenció d'assumir la seva part de responsabilitat –l'obra en global depèn de la conselleria d'Educació– amb la màxima celeritat possible.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

No hi va haver una manifestació?

Lidia Sanchez ha dit...

Moltes gràcies per participar a VallèsActual amb el teu comentari.
En aquests moments ja pots trobar la informació que ens demanes a la notícia.
Salutacions.