dimecres, 20 de maig del 2009

La Festa Major de Montcada i Reixac aposta aquest any pels grups de música locals

Montcada i Reixac. L’Auditori ha acollit la presentació del programa de Festa Major, la imatge guanyadora que il·lustrarà el cartell d’enguany i els guanyadors de la Mostra de Pintura. La regidora de Cultura, Amèlia Morral, ha destacat que “enguany el consistori ha hagut de fer un esforç per ajustar-se a la nova situació econòmica. Ens hem hagut d’estrènyer el cinturó tot i que hem treballat de valent per oferir un programa complet que sigui de la satisfacció de tots i totes”. En aquesta línia, aquest any s’ha suprimit el concurs de Focs Artificials i el tradicional Mercat Medieval.
Els actes començaran el proper divendres 29 de maig amb el pregó de Festa Major, que anirà a càrrec del montcadenc Albert Espel, productor de la pel·lícula “El Greco” premiada amb un Goya al millor vestuari. Aquest serà el punt de partida d’uns dies on la festa i la diversió ompliran els carrers del nostre municipi. El programa d’aquest any inclou activitats tradicionals com ara la trobada de puntaires, el correfoc amb la colla de diables de Can Sant Joan, la Milla Urbana, la sardinada popular o el concurs d’arròs a la cassola, entre altres propostes. Com a novetat, enguany s’ha instal·lat un espai de barraques davant del pavelló Miquel Poblet. Una zona que comprèn d’una banda les actuacions musicals i de l’altra una mostra de les activitats de les entitats particiapants: la comissió de Festes Alternatives, la Colla de Diables Can Sant Joan, l’Agrupament Escolta El Turó, l’ABI i l’associació FACIL.
L’alcalde de Montcada i Reixac, César Arrizabalaga, ha afirmat que “som conscients que el nostre municipi té unes característiques peculiars i per això tots els barris tenen la seva festa però m’agradaria recordar que aquesta és la festa de tots els montcadencs i montcadenques, un nexe d’unió entre tots els veïns i veïnes on crear llaços de relació i amistat entre tots els barris”.
Les obres de remodelació del carrer Major han obligat a buscar escenaris alternatius per algunes de les activitats que s'hi feien tradicionalment. Els espais alternatius són la plaça Joanot Martorell i la plaça Joan Fuster.