dimecres, 27 de maig del 2009

Palau-solità i Plegamans es prepara per al Mercat Medieval

Palau-solità i Plegamans. El Mercat Medieval se celebrarà els dies 30 i 31 de maig i 1 de juny, dies en què Palau-solità i Plegamans viurà de nou una de les festes populars que més participació i interès desperta en la ciutadania palauenca però també, i cada cop més, en el públic que ve de fora de la vila i de la comarca.
L’edició d’enguany presenta algunes novetats. En primer lloc se celebrarà un concurs de disfresses medievals que atorgarà premis en tres categories: individual, de grup i de parada. Els interessats en participar han de inscriure’s a l’Ajuntament abans de les 13h de dissabte 30 de maig. Diumenge 31 de maig, a les 19h, es farà el repartiment de premis.
Una altra novetat de la present edició és la instauració de la segona festa local, que es fa coincidir amb la Segona Pasqua i amb l’últim dia del Mercat Medieval 2009, l’1 de juny. Així, i malgrat ser dilluns, la ciutadania palauenca podrà celebrar en gran el seu últim dia de l’any en l’Edat Mitjana. D’altra banda, cal destacar també com a un tret distintiu de l’edició de 2009 el gran creixement en la participació d’entitats, comerços, empreses i particulars pel que fa a l’organització d’actes i esdeveniments. Molts hi seran presents en les parades del mercat, d’altres han col·laborat de forma directa en l’organització d’esdeveniments i activitats i en la instal·lació de parades i reclams a la zona del Mercat Medieval dedicada a les entitats. Per últim, val la pena destacar que un bon nombre de bars i restaurants de la vila oferiran durant els tres dies menús medievals.
De la mateixa manera, val la pena destacar el Sopar Medieval, una de les activitats estrella del Mercat Medieval, que ha organitzat la Gent Gran del municipi. Tindrà lloc dissabte 30 de maig, a les 21h, a la plaça de Ca l'Estruch.