dimarts, 19 de maig del 2009

El Pla d’en Coll tindrà una xarxa de carrils bici

Montcada i Reixac. Amb l’objectiu de donar servei als diferents equipaments que hi ha en aquest barri: CAP de Les Indianes, Pavelló Miquel Poblet, Montcada Aqua, Biblioteca Elisenda de Montcada i el futur CEIP i IES, l’ajuntament ha aprovat la creació d’un carril bici al Pla d’en Coll que es construirà en l’actual ubicació de les pistes d’atletisme.
Aquest projecte, anomenat la ronda de les escoles, té un pressupost de 201.770,25 €, que seran finançats pel Pla Únic d’Obres i Serveis (PUSOC) del Departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya i tindrà un termini d’execució de quatre mesos. Actualment el projecte està en exposició pública i en breu es procedirà a la seva adjudicació.
La ronda de les escoles projectada té una longitud aproximada de 1.100 metres i una amplada variable segons el tram. El traçat de la mateixa discorrerà pels carrers Pla de Matabous, Castelló, Camí de la Font Freda, Girona, Tarragona, Barcelona, passatge Menorca i carrer d’Alacant. Tots els carrils bicis seran de doble sentit a excepció dels carrers Girona i Tarragona. El projecte preveu l’adopció de tres tipus de vies ciclistes atenent a les característiques dels carrers: vorera bici, carril bici protegit i carrer de convivència, al passatge Menorca, on hi haurà una zona de circulació en la qual els vianants tindran prioritat en tota la calçada però estarà permès l’ús de la bicicleta.
Tota la xarxa ciclista estarà convenientment senyalitzada per facilitar l’accés als punts d’interès de l’entorn més proper. Aquesta xarxa ha estat projectada seguint les directrius marcades pel Manual per al disseny de vies ciclistes a Catalunya editat pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya arran d’un projecte presentat al consistori per l’entitat Montcada en bici.