dimecres, 27 de maig del 2009

Montcada i Reixac celebra el Dia Mundial Sense Tabac

Montcada i Reixac. El municipi celebra per sisè any consecutiu el Dia Mundial Sense Tabac, que oficialment és el proper dia 31 de maig. Enguany, la jornada (de la mateixa manera que fa l’Organització Mundial de la Salut) porta per tema “advertiments sanitaris sobre el tabac”, i gira en torn la prevenció en el seu consum. La campanya va adreçada a tota la població.
Durant tot el matí s’han instal·lat un estand informatiu a la plaça Lluís Companys, de 10.30h a 13.30 h, on tots aquells fumadors que llencen una cigarreta són obsequiats amb una flor i caramels. A més, tothom que ha volgut ha pogut agafar material informatiu sobre els perjudicis del consum de tabac. A la jornada informativa ha participat l’Assemblea de la Creu Roja Cerdanyola-Ripollet-Montcada i representants de la localitat de l’Associació contra el càncer. Paral·lelament i al llarg de tota la setmana hi hauran taules informatives a altres espais municipals: centres cívics, instituts, espai jove, casal d’avis, etc.
D’altra banda aquesta campanya es complementa amb l’actuació de l’ambulatori més enllà de la vessant preventiva a través dels grups de teràpia per deixar de fumar que tenen lloc cada dilluns al CAP les Indianes. Les activitats que es fan aquest any pel Dia Sense Tabac donen continuïtat a les accions que des de Salut Pública i Consum es realitzen dins el Pla Local Sobre Drogodependències, per reduir l’inici del consum de les drogues més presents entre els joves, com el tabac.
La regidora de Salut Pública, M. Carmen González, ha afirmat que “moltes persones no són conscients dels perjudicis que provoca el tabac, per aquest motiu és molt important informar a la població sobre els seus riscos per a la salut, per exemple, amb els avisos als paquets, que són una manera barata i potent de mostrar els veritables efectes del consum de tabac”.