divendres, 22 de maig del 2009

Prop de 200 alumnes d'escoles d'adults participen al XXV Concurs literari Ramon Cardona de les escoles d'adults de Terrassa

Terrassa. El XXV Concurs Literari “Ramon Cardona” de les Escoles d’Adults de Terrassa ha comptat en aquesta edició amb 192 participants, alumnes dels centres de formació d’adults de Terrassa, Barcelona, Mataró, Vic i Tàrrega. Aquest dijous, 21 de maig, va tenir lloc al Centre Cívic Montserrat Roig l’acte de lliurament dels premis, amb la presència del regidor d’Educació, Josep Pàmies, la coordinadora territorial dels Serveis Territorials d’Educació al Vallès Occidental, Carme Vigués, i els membres del jurat Jordi Fernández, Maria Martínez i Mercè Segarra.

Els premiats han estat els següents:
CATEGORIA A
. 1r premi: "Una nit a la cuina", d’Antònia Olivares Latorre, de l’Escola d’Adults Ramon Llull de Terrassa.
. 2n premi: "Com et diria", de Dolors Gómez López, de l’Escola d’Adults Anna Murià de Terrassa.
. 3r premi: "Nací en la ciudad de Lugo", de María Luísa Fernández Seijas, de l’Escola d’Adults Anna Murià de Terrassa.

CATEGORIA B
1r premi: "Carta a los Reyes Magos", d’Àngels Bosch García, de l’Escola d’Adults Martinet de Nit de Barcelona.
. 2n premi: "Alamba y la injusticia", de José Antonio Rubio Ridruejo, de l’Escola d’Adults Ègara de Terrassa.
. 3r premi: "Un pla gairebé perfecte", d’Anna Bardají López, de l’Escola d’Adults La Llar de Terrassa.

Tenint en compte l’alta qualitat dels textos presentats, el jurat va decidir concedir 3 accèssits per les obres "El retrat", de José de la Fuente García, de l’Escola d’Adults Ègara de Terrassa; "Para la ciudad del delirio desde la ciudad de los sordos", de Sandra Fonte Montes, de l’Escola d’Adults Anna Murià de Terrassa; i "Billete de ida", de Bernat Soldado Gutiérrez, de l’Escola d’Adults Martí Pol de Vic.
L’acte va incloure la lectura de fragments dels textos guanyadors, una xerrada d’Àngel Mazo amb el títol “L’escriptura com acte d’alliberament personal”, i l’actuació musical del grup Phoenyx Band, amb música dels anys 70 i 80. Els gairebé 300 assistents van gaudir d’un còctel preparat i servit per l’Escola d’Hostaleria Torre Mossèn Homs.